IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"София Тех Парк" търси идеи за иновативни пейки

Пейките ще имат зарядни станции за мобилни устройства, които ще използват природни ресурси за осигуряване на нужната енергия

11:38 | 26.06.15 г.
<p>
	Снимка: <em>&quot;София Тех Парк&quot;</em></p>

Снимка: "София Тех Парк"

"София Тех Парк" обяви конкурс за иновативни пейки, които ще бъдат разположени в отворените за посещение пространства. Пейките трябва да имат зарядни станции за мобилни устройства, които ще използват природните ресурси за осигуряване на необходимата енергия.

Целта на тази инициатива е създаване на градска мебел за София, която да е със съвременен дизайн и уникална технология, става ясно от съобщение на парка.

Крайният срок за участие в конкурса, обявен от "София Тех Парк", е 17 часа на 15 юли. В него могат да участват всички български и чуждестранни граждани или техни творчески обединения. Всеки кандидат може да представи до три конкурсни проекта.

Представените проекти трябва да са изготвени единствено за целите на този конкурс. Наградният фонд е 700 лева за първо място и по 300 лева за второ и трето място.

Освен снабдена със зарядни станции, пейките трябва да могат да бъдат поставяни както в затревените площи в парковата среда, така и на площадните пространства в близост до сградите в комплекса. Изработените проекти целят да създадат притегателни кътове в комплекса, както за посетители, така и за работещите в него.

Проектните предложения за иновативна пейка трябва да бъдат комфортни за престой и да осигуряват удобство при употреба на електронни устройства. Друга важна характеристика е използваните материали и предложения от участника за дизайн на пейката да са в унисон с цялостния облик на комплекса.

Оригиналността на проекта и спазването на съвременните тенденции в съвременния градски дизайн са предимство.

Проектите ще бъдат оценявани от петчленно жури, състоящо се от специалисти в различни области, свързани с темата за иновации и технологии. Сред тях са Валентин Водев, известният български индустриален дизайнер, базиран във Виена, Австрия, както и Нуша Спирова, проектен мениджър на „Клийн тех България" - организация, целяща да разпространява устойчивите бизнес модели и да интегрира зелените проекти, стратегии и инициативи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още