IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Соло" се насочва към загуба след лошо боксофис представяне

Новата лента от сагата "Междузвездни войни" продължава да разочарова

11:41 | 04.06.18 г. 8
<p>
	<em>Снимка: Star Wars Facebook page</em></p>

Снимка: Star Wars Facebook page

През този уикенд броят на закупените билети за прожекциите на „Соло: История от Междузвездни войни“ се понижи с 65% спрямо дебютния уикенд на филма. С това продукцията е напът да се превърне в първия филм от сагата, който може да излезе на загуба, пише Bloomberg.

"Соло“ на Walt Disney генерира 29,3 млн. долара приходи от кината в САЩ и Канада този уикенд, сочат данни на ComScore. Сумата се оказа под прогнозата на Box Office Mojo за 30 млн. долара и представлява значителен спад спрямо представянето на другите големи премиери в рамките на уикенда, в който бе отбелязан Денят в памет на загиналите във войните.

Филмът на Disney, чиято продукция струва около 250 млн. долара, може да загуби над 50 млн. долара, твърди Бартън Крокет, анализатор на B.Riley FBR Inc.

"Това е тежко завръщане към филмовата реалност за Disney”, твърди Крокет.

Компанията не е отговорила веднага на запитванията за коментар по темата.

Междувременно в боксофиса в Северна Америка дебютираха три нови продукции - „Дрейф“, „Upgrade” и „Action Point”, които се класираха съответно на трето, шесто и девето място.

„Дрейф“ на STX Entertainment генерира 11,5 млн. долара при прогноза за 13 млн. долара и бюджет от 35 млн. долара. Лентата, създадена по истински случай, има 67% положителни отзиви в агрегатора RottenTomatoes.com.

"Upgrade” събра 4,46 млн. долара, надминавайки прогнозата за 2,8 млн. долара от Box Office Pro.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 5 години
Като излезе на торент ще ти кажа. ...:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 0 rate down comment 5
hanabishi
преди 5 години
Днес го гледах. Четох доста негативни ревюта, но все пак реших да го гледам. Оказа се правилно решение. От последните 4 филма този ми хареса най-много. Не разбирам какво толкова го плюят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 0
redcretin
преди 5 години
Не е работа на Дисни да правят филми, подходящи за Ридли Скот например...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 5 rate down comment 2
khao
преди 5 години
мен успяха да ме прецакат само с епизод 7, след него реших че това ще се гледа само от торенти ! прецакаха цялата история.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 1
ABBA
преди 5 години
К'о да пр'айшш, дори евреите у Холивуд се деббеелизираха - световна тенденция. Най-*** бе онова космическо чудовище, де се храни с космически кораби в открития космос.Деббббили ти казвам!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 0
Van Basten
преди 5 години
+1 на bgManМного точно описание на проблемите на иначе феномена Star Wars. Именно имам чувството, че използват привързаността на феновете. Вече отиват със страх да гледам и очакване да се разочаровам, вместо да ме впечатлят. Обикновено има по 1-2 момента (най-вече като вкарат някоя препратка към Дарт Вейдър), които да те надъхат. Имам чувството, че новия таргет е деца до 8-10 години.... Никакви масовки, или поне абсолютни простотии (като бомбардирането дето с отворени люкове пускаха бомби в открития космос в стил Втората световна война ?!? WTF ??! ) Не мога да повярвам, че ще го кажа, но дори втората трилогия ми изглежда вече добре, въпреки инфантилнити моменти с младия Анакин, дето дразнеше е онова "Юпиииии" докато джиткаше е реактивните шейнични.... Абсолютна злоупотреба с феновете на сагата.... :(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 15 rate down comment 0
bgMan
преди 5 години
Сценариите на Star Wars стават все по-повърхностни и тривиални.Вместо да се поучат от успеха на сериали с много добри сценарии и реализация като Battlestar Galactica и Babylon 5 тия алчни бездарници от Disney разчитат единствено на привързаността на феновете.Как пък досега не можаха да направят поне една голяма сложна и масова междугалактическа офанзива с битки от поне 20-30 минути и изпълнени с различни сериозни тактически елементи и превратности?Повърхностните сценарии са за децата от детската градина и началните класове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 1
Sokratus
преди 5 години
За да няма загуба филма трябва да направи около $500 млн в световен мащаб!До момента е направил около $264 млн или недостигат $236млн, което прави загуба за момента около $118млн!Не може Дисни да ни продават една и съща история с различни герои по-няклко пъти и да я гледаме! Време е да измислят нова история от сагата на Междузвездни войни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още