IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Соник: Филмът“ оглави боксофиса в Северна Америка през празничния уикенд

Лентата донесе 57 млн. долара приходи от продабжа на билети, изчисли Comscore

13:56 | 17.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: БГНЕС</em></p>

Източник: БГНЕС

„Соник: Филмът“ на Paramount застана начело на боксофис класацията в САЩ и Канада по време на премиерния си уикенд, задминавайки още две нови заглавия. Благодарение на анимацията цялостният боксофис отчете по-добри резултати от година по-рано през почивните дни, включващи Деня на президента, съобщава Bloomberg.

Лентата донесе 57 млн. долара приходи от продабжа на билети, изчисли Comscore в неделя, надвишавайки очакванията на анализаторите, които бяха в диапазона между 40 млн. и 48,5 млн. долара. Критиците на Rotten Tomatoes дадоха на продукцията 64% положителни отзиви. Това се определя като оптимистична оценка за филм, който е създаден като адаптация по видеоигра.

Paramount направи корекции в дизайна на героя на Sonic, след като феновете се присмяха на външния му вид в първоначалния трейлър. Това спомогна за създаването на положителен шум около филма. Джим Кери влиза в ролята на антагониста, д-р Иво Роботник, който се опитва да улови Соник, анимирания син таралеж.

Първенецът от предходния уикенд - лентата от света на DC Comics „Хищни птици“ на Warner Bros - остана на второ място със 17,1 млн. долара от продажба на билети.

Друго ново заглавие - Fantasy Island - зае трето място с приходи от продажба на билети в размер на 12,4 млн. долара. Продукцията на Sony представлява филм на ужасите, базиран на телевизионно шоу от 1970 г. за магичен островен курорт.

Романтичната драма The Photograph на Universal се класира на четвърто място с 12,3 млн. долара. Филмът разказва историята на дъщеря, която научава за живота на мъртвата си майка, известен фотограф.

На пета позиция остана „Лоши момчета завинаги“ - дългоочакваната трета част на „Лоши момчета“ с участието на Уил Смит и Мартин Лорънс. Sonic Sonic


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:34 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още