IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sony отлага премиерата на "Венъм 2"

Скокът на случаите на Covid-19 в Съединените щати стана причина за решението

19:45 | 13.08.21 г.
<p>
	<i>Снимка: Pixabay</i></p>

Снимка: Pixabay

Пускането на филма „Венъм 2: Време е за на Карнидж“ на Sony Pictures ще бъде отложено с близо месец, обяви студиото. Причина за това е нарастването на броя на заразените с Covid-19 в Съединените щати, свързано с разпространението на новия делта вариант, пише CNBC.

Според новия план лентата ще се появи на голям екран на 15 октомври, а не на 24 септември, както беше планирано. Продължението на „Венъм“ вече беше отложено няколко пъти по време на пандемията.

Въпреки че става дума само за кратко забавяне, решението може би подсказва за началото на още подобни отлагания заради случаите на Covid-19, които нараснаха в Съединените щати.

Бизнесът на кината среща трудности във възстановяването си от блокадите, наложени заради пандемията, отчасти заради липсата на филми, а и защото много от съдържанието, което се пуска в кината, се появява и в стрийминг услугите.

Първоначално студиата отложиха премиерите на големите блокбъстъри миналата година, защото искаха да спечелят възможно най-много пари от продажбата на билети за филми, за чието заснемане са похарчени милиони долари. Посетителите се завръщат в кината, но не са толкова много, колкото бяха преди пандемията.

Филми като „Черната вдовица“ на Disney и „Бързи и яростни 9“ генерираха прилични суми в боксофиса, но приходите са само част от онези, които биха изкарали във времена без коронавирус.

Първият филм „Венъм” събра 866 млн. долара в глобалния боксофис.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още