IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sotheby's предлага на търг бижута от времето на крал Едуард VIII

Един от най-обсъжданите екземпляри е гривна от син сапфир, оценена на до 296 000 долара

10:16 | 12.12.13 г.
Sotheby's предлага на търг бижута от времето на крал Едуард VIII

През 1936 г. тогавашният крал на Великобритания Едуард VIII абдикира от трона, за да се ожени за разведената два пъти американка от хайлайфа Уолъс Симпсън. Уловена във филма от 2010 г. "Речта на краля", връзката им предизвиква значителен скандал за времето си.

Sotheby's предлага на търг колекция бижута, включваща копчета за ръкавели, медали и игли за вратовръзки, собственост на бляскавата двойка.

"Много сме щастливи, че можем да предложим тази колекция от красиви предмети и бижута, които прославят живота и вкуса на херцога и херцогинята на Уиндзор“, казва Бриони Мередит от лондонското подразделение на международната аукционна къща.

Един от най-обсъжданите екземпляри е гривна от син сапфир, изработена от Cartie през 40-те години и носена от Симпсън на много събития.

"Изработена е от редица големи преплетени халки, всяка покрита със сапфири с форма на възглавнички с променящи се светло и тъмносини тонове", допълва още Мередит.

Гривната е оценена на до 296 000 долара. Евентуалните купувачи могат да избират между 30 накита на търга в Лондон.

Повече за търга може да видите в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още