IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спайдърмен може да излезе от киновселената на Marvel

Marvel и Sony влязоха в спор заради разпределянето на печалбата от последната лента за супергероя

17:51 | 21.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

След като филмът "Спайдър-мен: Далече от дома" стана най-печелившият в историята на компанията Sony Pictures, студиата Marvel може да бъдат изтласкани от досегашното партньорство заради спор за разпределението на печалбите, съобщи БТА.

Преговорите още не са приключили, но президентът на Marvel Кевин Файги може да не продуцира бъдещите филми за Спайдърмен и самият герой може да отпадне от останалите филми от киновселената на Marvel.

Sony притежава правата върху Спайдърмен от 1985 г. През 2015 г. компанията обяви партньорство с Disney и Marvel, което даде възможност героят да бъде използван във филми като "Отмъстителите: Краят", а Файги да продуцира самостоятелни филми като "Далече от дома". Те бяха приети добре и от публиката, и от критиката. В Четвъртата фаза от филми на Marvel, Спайдърмен обаче няма планирани появи.

Sony работи върху два самостоятелни филма за Спайдърмен с режисьора Джон Уотс и звездата Том Холанд. Sony създаде и собствена мрежа от спинофи, сред които е "Венъм", посочва още БТА. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още