IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Spotify навлезе в Близкия изток и Северна Африка

Услугата веднага добави повече плейлисти с местно съдържание, за да насърчи потреблението

10:29 | 14.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Spotify, най-популярната платена музикална стрийминг услуга в света, официално стартира работа в Близкия Изток и Северна Африка, предава Ройтерс.

Компанията заяви, че платената услуга вече е достъпна на 13 арабски пазара, включително Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Египет и Мароко, но не и в Либия, Ирак, Сирия и Йемен.

Spotify неофициално се предлагаше в Близкия изток от няколко години чрез акаунти, които обичайно са регистрирани на други пазари, като Европа.

Клаудиус Болър, който преди това е работил в региона за Universal Music Group, сега е управляващ директор на Spotify за Близкия изток и Африка.

Болър коментира пред Ройтерс, че Саудитска Арабия, ОАЕ, Египет и Мароко се очаква да насърчат регионалния растеж, посочвайки, че в Близкия изток има младо поколение и голямо навлизане на смартфоните.

Освен това Spotify добави и палестински територии към обхвата си. Нейните услуги са достъпни в Израел от март тази година.

В сряда Spotify пусна колекцията „Arab hub”, която включва плейлисти с арабска музика.

Шведската компания, основана през 2008 г., се листна на борсата в Ню Йорк през април. Преди старта в Близкия изток и Северна Африка музикалните стрийминг услуги на Spotify бяха достъпни на 65 пазара, сочат данни от уебсайта ѝ.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още