IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стивън Спилбърг подписа договор за продуциране на филми с Netflix

Условията на сделката засега не се разкриват, но става въпрос за няколко филма на година

23:07 | 21.06.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Стивън Спилбърг. <em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Стивън Спилбърг. Снимка: Bloomberg L.P.

Компанията на Стивън Спилбърг е подписала договор с Netflix за продуциране на няколко филма годишно – нови муниции за стрийминг услугата в битката с конкуренцията.

Многогодишното споразумение надгражда вече съществуващо партньорство – компаниите обединиха сили върху лентата „The Trial of the Chicago 7“ и биографичният филм за Ленард Бърнстейн „Maestro“, който все още е в предпродукция.

Условията на сделката засега не се разкриват.

Netflix е водещият платен стрийминг канал, но компанията търси нови хитове, които да привлекат повече потребители и да позволят на компанията да се отличи още повече на пазара.

Чрез Amblin платформата получава достъп до легендарен режисьор и студио, чиито скорошни хитове включват „Зелената книга“ и „1917“. Спилбърг – 74-годишният режисьор с класики като „Индиана Джоунс“, „Джурасик парк“ и „Спасяването на редник Раян“, е председател на Amblin. Въпреки сделката компанията ще продължи да работи с Universal и други партньорски студиа.

„Нямаме търпение да започнем работа с екипа на Amblin и сме поласкани и развълнувани да бъдем част от тази глава в киноисторията на Стивън“, коментира един от главните изпълнителни директори на Netflix Тед Сарандос.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
serafima
преди 2 години
Дано се получи добра комбинация и допълване между върховен професионалист като Спилбърг и Netflix - водещия платен стрийминг канал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още