IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стивън Спилбърг ще опита да спре Netflix по пътя към следващите "Оскари"

Режисьорът ще подкрепи подготвяните промени в правилата за кандидатстване за наградоте

19:06 | 04.03.19 г.
Автор - снимка
Създател
Стивън Спилбърг ще опита да спре Netflix по пътя към следващите "Оскари"

Въпреки че филмът „Рома", продукция на Netflix , не можа да спечели топ приза за най-добър филм на "Оскарите" тази година, но беше на една ръка разстояние и това разтревожи големите играчи в Холивуд, съобщава AFP, цитирана от БТА.

Крупните имена в бранша, като режисьорът Стивън Спилбърг, са обезпокоени от пробива на интернет портала в надпреварата за златните статуетки. Поради тази причина той и негови колеги възнамеряват да подкрепят подготвяните промени в правилата за кандидатстване за "Оскарите". Тази тема ще се обсъжда на предстоящата среща на борда на управителите на американската филмова академия.

Ясно изявената позиция на Спилбърг предизвика оживени дискусии в мрежата. Няколко авторитетни кинодейци обаче застанаха на страната на Netflix, като изтъкнаха ролята на стрийминг платформата в поддържането на кинодейци от малцинствата и реализирането на екран на свързаните с тях сюжети. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още