IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Страстта по лукса продължава да вдига наемите на "Пето авеню"

Големият брой туристи и имиджът, който носи присъствието на най-атрактивната търговска улица в САЩ, продължават да подкрепят пазара

11:42 | 21.05.12 г.
<p>
	Наемите на &quot;Пето авеню&quot; поддържат високата си цена. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Наемите на "Пето авеню" поддържат високата си цена. Снимка: Ройтерс

Наемите на търговските площи на "Пето авеню" в Манхатън са скочили с 22% през миналата година благодарение на рекордния брой туристи, харчещи парите си във водещите американски и международни вериги на най-желаната улица за пазаруване в САЩ, пише Ройтерс.

Тази пролет исканата цена за наем на магазин на нивото на улицата с номера между 50 и 59 е достигнала близо 30 000 долара/ кв. м годишно, сочи доклад на асоциацията Real Estate Board of New York.

Именно в тази отсечка се намират обектите на световноизвестни вериги като Saks Inc и Tiffany & Co., както и Bergdorf Goodman и Apple Inc. Тук присъстват и чуждестранни марки като Uniqlo на Fast Retailing Co Ltd. и Zara на Inditex.

"Причината за добрите резултати на "Пето авеню" е основно туризмът. Всички международни марки искат да присъстват там", посочва Брадли Менделсън, изпълнителен вицепрезидент в компанията за недвижими имоти Cushman & Wakefield.

По официална статистика на властите в Ню Йорк през миналата година градът е бил посетен от 50,6 млн. туристи, или с 43,8% повече спрямо 2001 г.

Магазините на "Пето авеню" не само привличат туристи, които харчат парите си там. Те са и гигантски реклами, напомнящи на посетителите да пазаруват във веригата и след като се приберат по родните си страни.

Въпреки впечатляващия скок на наемите, които искат собствениците, цената, която наемателите плащат реално, често е по-ниска, след като се отчислят различни отстъпки, посочва Ройтерс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:08 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още