IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Стъкления" превъзмогна критиките и се озова на върха на боксофиса

Лентата спечели вниманието на зрителите в САЩ и Канада

11:36 | 21.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Glass Facebook page</em></p>

Снимка: Glass Facebook page

Психотрилърът “Стъкления” на Universal Pictures и режисьора М. Найт Шаямалан дебютира на върха на боксофиса по време на празничния уикенд, честващ Мартин Лутър Кинг младши в САЩ. Лентата събра 40,6 млн. долара в Северна Америка в рамките на първите си три дни на голям екран, сочат данни на Comscore, цитирани от Bloomberg.

Продукцията, включваща актьорите Самюел Л. Джаксън, Брус Уилис и Джеймс Макавой, отбеляза една от двете премиери през уикенда. Тя не успя да изпълни тридневната прогноза на Box Office Pro за приходи от 51,5 млн. долара.

“Dragon Ball Super: Broly”, японско аниме на 20th Century Fox, дебютира миналия вторник и събра 8,7 млн. долара през уикенда.

Януари е един от най-слабите месеци за кината, а големите студиа обичайно забавят темпа след натоварения празничен сезон.

“Стъкления” е създаден с бюджет от 20 млн. долара според Box Office Mojo, което предполага, че филмът ще се радва на добра печалба.

Плановете на студиата за януари могат да дадат на всеки филм шанса да се отличи, а на по-старите премиери да удължат живота си. Това е и периодът, в който феновете могат да наваксат с филмите, които потенциално могат да вземат награди.

Лидерът от миналия уикенд “Недосегаемите” с Кевин Харт и Браян Кранстън, тази седмица остана на втора позиция с приходи за 15,7 млн. долара. Box Office Pro очакваше сумата да достигне 16,3 млн. долара до неделя, а Box Office Mojo - 19 млн. долара до понеделник.

“Стъкления” превъзмогна лошите ревюта и въпреки тях си извоюва челното място в класацията. Само 35% от отзивите в RottenTomatoes.com обаче са положителни.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:02 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още