IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Subway планира да отвори 500 ресторанта във Великобритания и Ирландия

Компанията си е поставила за цел да създаде 5 хил. нови работни места в следващите три години

17:47 | 04.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Веригата за бързо хранене Subway планира да отвори още 500 ресторанта във Великобритания и Ирландия през следващите три години, създавайки 5 хил. нови работни места. Това се случва в момент, в който фирмата се опитва да капитализира нарастващия апетит за евтини храни на крак, пише CNBC.

Subway, която продава широка гама от сандвичи, правени с пресни продукти, както и салати, твърди, че си поставя за цел да има 3 хил. ресторанта на Острова до 2020 г. За сравнение, в момента тя има 2500 заведения.

"Плановете за експанзия са отговор на потребителското търсене“, обяви компанията.

Прогнозата на IGD е, че британският пазар на заведения за "хранене на крак" ще достигне 22 млрд. паунда (29 млрд. долара) до 2021 г., спрямо 16,1 млрд. паунда през 2016 г.

Subway е собственост на базираната в САЩ Doctor’s Associates, но нейните магазини са притежавани и управлявани от мрежа от франчайзи.

Миналата година компанията затвори 359 ресторанта в САЩ на фона на огромната конкуренция на изключително фрагментирания пазар на заведения за бързо хранене.

В глобален мащаб Subway има 44 хил. заведения в 112 страни – от Афганистан до Замбия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:51 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още