IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Супергероите продължават да владеят боксофиса в Северна Америка

"Тор: Рагнарок" запази челната си позиция в САЩ и Канада

09:57 | 13.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Thor Facebook page</em></p>

Снимка: Thor Facebook page

Най-новият хит на Marvel за супергерои “Тор: Рагнарок” успя да засенчи двете нови филмови премиери този уикенд и остана на първото място в боксофиса в Северна Америка, пише Bloomberg.

Лентата, в която участва Крис Хемсуърт, генерира 56,6 млн. долара в кината в САЩ и Канада. “Daddy’s Home 2” на Paramount Pictures дебютира на втора позиция, събирайки 30 млн. долара, повече от очакваното.

Римейкът на книгата “Убийство в Ориент Експрес” на Агата Кристи, направен от Fox, дебютира на трето място също с по-високи приходи от прогнозираното. Той събра 28,2 млн. долара.

“Тор” ще се сблъска с голяма конкуренция следващата седмица, когато Warner Bros. пусне “Лигата на справедливостта” със супергероите на DC Comics Батман, Супермен, Жената чудо и други. Въпреки че филмовите фенове дават сигнали, че са уморени от холивудски поредици, продукциите по комикси продължават да са сред най-привлекателните заглавия.

Най-гледаните филми този уикенд отново са доминирани от продължения и нови версии на стари продукции. Прогнозата на Box Office Pro показа, че 7 от 10 филма попадат в тази категория.

“Тор”, третият филм на Walt Disney, базиран на този герой на Marvel, се очакваше да събере 57,7 млн. долара в рамките на втория си уикенд по кината на вътрешния пазар според Box Office Pro. Филмът се радва на 502,4 млн. долара приходи от продажби в цял свят до 8 ноември, сочат данни на Box Office Mojo.

В “Daddy’s Home 2” участват Уил Ферел, Марк Уолбърг и Мел Гибсън. Филмът е продължение на лента от 2015 г., която генерира 242,8 млн. долара по целия свят за Paramount на Viacom. Новият филм се очакваше да събере 22,5 млн. долара според Box Office Pro. Критиците обаче не го харесаха особено, ето защо продукцията има едва 14% позитивни отзиви в RottenTomatoes.

“Убийство в Ориент Експрес” от филмовото звено на 21st Century Fox се очакваше да генерира 23,8 млн. долара приходи от продажби според прогнозата на Hollywood Stock Exchange. Филмът е базиран на едноименния роман на Агата Кристи и разказва историята на детектив, които трябва да разкрие мистерията по убийството, случило се на известния луксозен влак, пътуващ от Париж до Истанбул. В RottenTomatoes лентата има 62% положителни отзиви. Създаването на самия филм струва около 55 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още