IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сватбената торта на принц Хари и Меган Маркъл ще бъде на пролетна тематика

Церемонията ще бъде на 19 май в Уиндзорския замък

18:52 | 20.03.18 г.
<p>
	Шеф Клеър Птак - сладкарката, която ще направи сватбената торта на принц Хари и Меган Маркъл.<em>&nbsp;</em><em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Шеф Клеър Птак - сладкарката, която ще направи сватбената торта на принц Хари и Меган Маркъл. Снимка: Архив Ройтерс

Принц Хари и американската му годеница Меган Маркъл избраха сватбената им торта с пролетна украса да бъде направена от калифорнийска сладкарка, работеща в Лондон, предадоха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

Двойката поръча на шеф Клеър Птак да приготви "торта с лимон и сироп от бъзов цвят, която ще съчетава вкусовете на пролетта, покрита с маслен крем и украсена със свежи цветя", написаха от двореца Кенсингтън в Туитър.

В съобщението пише и, че Маркъл преди е интервюирала Птак, "която се фокусира върху използването на сезонни и органични съставки в тортите си", за бившия си лайфстайл блог, който беше закрит миналата година.Птак каза в Инстаграм, че е "развълнувана" от поръчката да направи сватбената торта на двойката.

"И двамата споделят толкова много еднакви разбирания по отношение на произхода на храната, устойчивостта, сезонността и, разбира се, вкуса й!", написа тя. 

Клеър Птак е родена в Калифорния, САЩ, и работи в ресторанта "Chez Panisse" в Бъркли под ръководството на шеф Алис Уотърс, преди да се премести в британската столица. Започва бизнеса си в квартала "Хакни" в източната част на Лондон, където продава домашни приготвени сладкиши на щанд. През 2010 г. отваря собствената си пекарна "Вайълет", която се намира на същото място.

От Кенсингтън съобщиха, че принц Хари и Меган Маркъл "очакват с нетърпение да споделят тортата" с техните гости на сватбеното тържество на 19 май в Уиндзорския замък.

Британският принц Хари поднесе внушителен годежен пръстен на своята избраница Меган Маркъл, с която ще мине под венчило през май. Бижуто до такава степен впечатли жителите на Острова, че те го поставят на първо място сред пръстените на най-скорошните кралски годеници, пише в. "Дейли експрес", цитиран от БТА.

Годежният пръстен на Меган Маркъл включва три диаманта, монтирани върху златна халка. Говори се, че бижуто е изработено по дизайн на самия принц Хари. По-големият от диамантите е от Ботсвана - страна, която принцът е посещавал нееднократно, като последния път беше придружен от г-ца Маркъл. Монтираните от двете му страни скъпоценни камъни са от личната колекция на покойната му майка принцеса Даяна.

В допитване, осъществено от онлайн бижутерите "Уилям Мей", близо половината от участвалите 2250 британци са посочили като най-хубав годежния пръстен на Меган Маркъл. Бижуто е предпочетеният избор както от жените, така и от мъжете, участвали в анкетата.

Проучването показва също, че средностатистическият британец е готов да плати близо 1500 лири за годежен пръстен, с надеждата да впечатли избраницата си. Сумата обаче се оказва по-скромна от тази, която дамите очакват техните партньори да похарчат за годежно бижу.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още