IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Свити продажби насочиха най-големия производител на презервативи към ръкавиците

Използването на продуктите на Karex е намаляло с до 40% през последните две години

14:20 | 10.01.22 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Най-големият производител на презервативи в света изглежда също не е пощаден от коронавирусната пандемия. Използването на неговите продукти е намаляло с до 40% през последните две години, съобщава Bloomberg.

Сексуалната активност с този вид контрацептиви не се е увеличила, въпреки че хората трябваше да прекарват дълго време затворени у дома по време на продължителните блокади, съобщава Nikkei Asia, позовавайки се на главния изпълнителен директор на производителя Karex Bhd. Гох Миах Киат.

Затварянето на хотели и медицински центрове, които не са от първа необходимост, като клиниките за сексуално здраве, по време на пандемията, както и прекратяването на различни правителствени програми за разпространение на презервативи, са причина за намалените продажби на презервативи Karex, отбелязва Гох.

Базираният в Малайзия производител, който прави един от всеки пет презерватива в световен мащаб, сега се насочва към процъфтяващия бизнес с медицински ръкавици. Компанията планира да започне производство в Тайланд до средата на годината, отбелязва изпълнителният директор.

По-рано от Karex прогнозираха търсенето на презервативи да нарасне двуцифрено с налагането на блокади, принуждаващи хората да остават по домовете си.

Karex произвежда продукция за наложени имена като Durex, но също така има и своя марка за нестандартни презервативи, включително такива с аромат на плода дуриан. Компанията прави по над 5 млрд. презерватива годишно и изнася за над 140 държави.

Акциите на Karex поевтиняха с около 18% през последните две години – период, през който основният малайзийски индекс се сви с 3,1%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 1
khao
преди 2 години
***= *** ... ама щом е лоша дума, ще ползвам синонима й -- хуйобранец !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 3
khao
преди 2 години
не бе мише, то пак си е ***! ... ама е защото след ваксината оная ти работа става на шестокрил петохуйник ! :D:D:D ... и така ще има място за васичко!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 4
ing5rov
преди 2 години
мхм , тия дето все още практикуват занаята , не ползват гумата ... тъй че , да минават направо на докерски ръкавици .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още