IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Свободен играч" запази лидерската си позиция в боксофиса в САЩ и Канада

Филмът добави още 18,8 млн. долара само от вътрешния си пазар

13:44 | 23.08.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Харизматичният Райън Рейнолдс и добрите препоръки между приятели и познати помогнаха на продукцията на Walt Disney “Свободен играч“ да остане на върха на боксофиса в Северна Америка, пише CNBC.

Филмът добави още 18,8 млн. долара от вътрешния си пазар през уикенда, което представлява 34% спад спрямо премиерния уикенд.

Данните от втората седмица по кината подсказват дали един филм има възможността да остане и да генерира повече в боксофиса. За повечето продукции 50-60% спад е нещо нормално.

„Не наблюдаваме 34-процентови спадове като този много често, особено в пандемичната ера“, коментира Пол Дергарабедиан, който е старши медиен анализатор в Comscore.

В действителност „Свободен играч“ е запазил най-доброто ниво между първата и втората си седмица сред всички филми, дебютирали с повече от 10 млн. долара приходи от продажби на билети през последната година. Като цяло от появата си на голям екран филмът е събрал 112 млн. долара в глобален мащаб.

„Това е пореден добър сигнал за това какво една задоволяваща публиката компания може да постигне в кината“, коментира главният анализатор на Boxoffice.com Шон Робинс.

По-голямата част от боксофис успеха до този момент е свързван със звездата във филма – Райън Рейнолдс, с препоръките между зрителите и пускането на филма единствено по кината.

Последното е рядкост в момента, но продукцията има оригинална концепция, насочена за прожектиране само в кината. Повечето големи филми, които имаха само кинопрожекции, като „Бързи и яростни 9“, са част от утвърдени филмови франчайзи, което озачава, че имат вече натрупана база от фенове.

За тези, които се насочват към хибридни премиери, като “Отрядът самоубийци“ на Warner Bros, е трудно да определят дали продажбите на билети са засегнати от пандемията или от факта, че филмът е наличен за стрийминг у дома.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още