IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съоснователят на Benetton Джилберто Бенетон почина

Той бе един от най-богатите италианци с предполагаемо състояние от 2,7 млрд. долара

09:30 | 23.10.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Джилберто Бенетон. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Джилберто Бенетон. Снимка: Ройтерс

На 77-годишна възраст почина един от основателите на прочутата модна марка Бенетон - Джилберто Бенетон, предаде DPA.

„Джилберто Бенетон е починал вчера в дома си в Тревизо след заболяване", се казва в изявление на компанията Benetton. В последните му мигове до него са били съпругата му Лала, дъщерите му Барбара и Сабрина и зет му Ермано.

Джилберто почина едва три месеца след кончината на по-малкия брат Карло Бенетон, който си отиде през юли на 74 години.

Според различни медийни материали здравословното му състояние се е влошило рязко именно след коничната на брат му, който почина скоропостижно след заболяване от тумор и след сруването на моста „Моранди“ в Генуа, при което загинаха 43 души и чийто концесионер бе Atlantia, компания, в която Benetton има дял.

Atlantia управлява над 3000 км магистрали в Италия, което е половината от пътната мрежа на страната. Подразделението на Atlantia за тол системата Autostrade per l’Italia създаде фонд първоначално с 500 млн. евро за компенсация на жертвите и повторно издигане на моста. Семейство Бенетон бяха упреквани, че са се изказали твърде късно за катастрофата през лятото.

Джилберто, заедно с трите си братя и сестри Лучиано, Джулиана и Карло, основава през 1965 г. групата Benetton. Водещата модна марка на фамилията, която тръгва от един магазин за плетива, сега е един от около десетината активи собственост на инвестиционната компания на фамилията Edizione Holding.

Семейството е сред най-богатите хора на Италия. Списание Forbes оценява състоянието на Джилберто на около 2,7 млрд. долара. Той е и представителят на семейството, който води най-скромен и далече от светлините на прожекторите живот. Докато братята и сестра му обикаляха света, той видеше дискретен живот, обобщава DPA. Оставя две дъщери и съпругата си Лала.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
zap
преди 5 години
43 хора ??от италиански през английски на български ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още