Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Takeaway.com отчете силен ръст на приходите за 2019 г.

Компанията не даде прогноза за 2020 г.

Takeaway.com отчете силен ръст на приходите за 2019 г.

Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

Базираната в Нидерландия компания за онлайн поръчки на храна Takeaway.com отчете силен ръст на приходите и малка печалба за 2019 г. – последната година преди сделката с по-големия британски играч Just Eat, предава Ройтерс.

Takeaway, която през януари обяви сливането си с Just Eat за 7,8 млрд. долара, отчете печалба преди данъци, лихви и амортизация (EBITDA) в размер на 12,3 млн. евро, след като година по-рано загуби 11,3 млн. евро.

Нетните приходи са скочили със 79 на сто до 415,9 млн. евро, подкрепени от растежа и от придобиването за 930 млн. евро на германските операции на Delivery Hero през април.

Още по темата

Takeaway очаква финално одобрение на сделката с Just Eat от британския регулатор, отговарящ за конкуренцията.

Книжата на Takeaway се радват на ръст на цената, откакто стана ясно, че офертата (изцяло в акции) за Just Eat ще бъде приета след продължилите месеци битки с конкурента Prosus, който предлагаше средства в брой.

От началото на годината стойността на акциите на Takeaway се е повишила с 19,5%, а в сряда приключи търговията на ниво от 98,3 евро.

Решението на британския регулатор се очаква най-рано през март, но Takeaway твърди, че е уверена, че ще получи одобрение.

Компанията обяви, че няма да даде прогноза за 2020 г., като се имат предвид огромните промени, които сливането ще донесе, включително добавянето на операциите на Just Eat в Канада и Австралия. Бразилското ѝ звено пък може да бъде продадено.

На 28 януари Just Eat заяви, че очаква да отчете 200 млн. паунда печалба за миналата година при 1 млрд. паунда приходи.

Нетната загуба на Takeaway за 2019 г. е 103,1 млн. евро, спрямо 13,8 млн. през 2018 г.

По статията работи: Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Пътят на дървесината до електрическа китара