IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Таралежът Sonic се завръща във филм

Sega има планове да вдъхне нови сили на своя емблематичен герой

16:22 | 09.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Sonic the Hedgehog Facebook page</em></p>

Снимка: Sonic the Hedgehog Facebook page

Таралежът Sonic, прочутият герой от игрите на Sega, скоро ще е завърне, и то подобаващо, пише CNBC.

Синият таралеж ще бъде участник във филм, посветен на него. Проектът се осъществява чрез партньорство между Paramount Pictures и Sega. Планира се лентата да излезе между 15 ноември и 19 декември следващата година.

“Ще отведем Sonic на следващото ниво, не просто да предоставим игра за Sonic на съществуващите фенове, а да се опитаме да разраснем нашата база от фенове по света”, коментира Харуки Сатоми, президент на Sega Sammy Holdings.

Проектът е част от усилията на Sega да възродят Sonic, един от най-разпознаваемите герои на компанията. По-ранните опити за преобръщане на бизнеса на Sega Sammy Holdings, резултат от сливането на Sega и Sammy през 2004 г., не бяха успешни.

“Преди няколко години, когато пуснахме игра за Sonic, тя беше приета много зле. Имаше уебсайт, наречен Metacritic, който събираше критики и оценки на игрите от едно до 100, а тази игра за Sonic получи само 30 от 100”, коментира Сатоми, визирайки играта “Sonic the Hedgehod” от 2006 г.

Сатоми твърди, че има усещането, че компанията е разочаровала своите фенове тогава, но звучи оптимист за бъдешия потенциал на героя, като допълва, че компанията е научила уроците си от предишни провали.

“Sega е много позната компания, много хора ни пишат по имейла или ни пращат съобщения във Facebook, молейки ме да направя подобен тип игра, или да върна това заглавие отново, или молят да подобрим качеството на това заглавие, така че аз се опитвам да отговоря на тези запитвания и молби”, коментира той.

Сатоми подчерта, че двете игри, пуснати миналата година - “Sonic Mania” и “Sonic Forces”, се радват на много по-добра обратна връзка и по-добри продажби.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още