IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Technogym се обръща към луксозния сегмент в партньорство с Dior

Предстои да бъде обявено ново партньорство между производителя на тренажори и модната къща

10:11 | 05.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Technogym – италианската компания, чиито тренажори са разположени в около 80 хил. фитнеса в цял свят, ще представи партньорство за продажби с модната къща Christian Dior. Този ход цели да привлече повече клиенти от луксозния сегмент, съобщава Bloomberg, позовавайки се на запознати източници.

Technogym ще продава оборудване, включително ограничена серия бягащи пътеки, брандирани и с марката на Dior, съгласно споразумението, казват източниците, поискали анонимност, тъй като сделката все още не е публична. Споразумението ще бъде представено по-късно във вторник, добавят те.

Говорител на Technogym е отказал коментар по темата. Christian Dior не са отговорили веднага на запитването за коментар преди началото на редовното работно време.

Technogym, която е базирана в северния италиански град Чезена, отчете ръст на продажбите при продуктите за дома по време на пандемията, тъй като опасенията за зараза и ограничителните мерки накараха потребителите да пропуснат фитнеса и да си останат вкъщи. Въпреки това производителят на спортно оборудване иска да запази маржовете си, фокусирайки се върху тренажори от по-висок клас, заяви главният изпълнителен директор Нерио Алесандари в интервю от миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още