IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Технологичните джаджи изместват играчките в коледните списъци на децата

Осем от десетте най-желани подаръци от децата в САЩ са технологични устройства

12:45 | 02.12.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jeenah Moon/Bloomberg

Това е първата година, в която Рийд, синът на Хедър Дженкинс не иска играчки за Коледа. 6-годишното момче е изрязало снимка на Nintendo Switch от каталог, залепило я е на хартия и я е занесло на майка си, пише Wall Street Journal

„Каза: Ако Дядо Коледа не ми донесе нещо друго, искам това“, коментира майката, която е пиар директор в Гарисън, Ню Йорк.

Миналата година в списъка му с коледни желания не са фигурирали високотехнологични устройства, само играчки на Пес Патрул и колички с дистанционно управление. Но в последните месеци тя и съпругът ѝ са изкарали старата си конзола Wii, за да дадат на Рийд и сестра му Фийби нещо забавно за правене. След това Рийд вижда Nintendo Switch в дома на братовчед си и решава, че иска същото.

Технологичните устройства и видео игрите изместват играчките от десетилетия, но тазгодишната пандемия заплашва да засили тази тенденция. През пролетта имаше треска по пъзелите и бордовите игри, последвана от скок на продажбите на кукли Barbie, докато родителите се опитваха да отлепят децата си от екраните. Общите продажби на играчки нараснаха, след като през март училищата затвориха врати, сочи компанията за пазарни проучвания NPD Group. Същото се случи и с продажбите на велосипеди.

Но с наближаването на празничния сезон, желанията за екрани и софтуер достигнаха нови нива. Приложението RoosterMoney е разгледало нещата, за които 47 хил. американски деца, използващи неговата услуга, са подсказали, че събират пари, като прогнозира кои са стоките, които вероятно ще оглавят коледния им списък с желания.

Технологичните устройства и видео игрите попълват осем от 10-те най-желани подаръци тази година, в сравнение с пет през 2017 г., когато компанията е започнала да следи тези тенденции. Конструкторите Lego и куклите Barbie все пак са намерили място в топ 10 (Lego е номер 1), но телефоните, гейминг устройствата и гейминг франчайзите като Roblox и Fortnite доминират. Книгите и велосипедите обаче са отпаднали изцяло от списъка за тази година.

Може би мислите, че децата ще се отегчат от прекарването на цял ден на екрана заради училище и ще решат, че искат да карат колело навън или да четат книга. При някои деца се получава, но броят им не е особено голям.

Все по-често обаче има разлики в това какво искат да купят родителите за своите деца и какво в действително желаят децата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още