IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тейлър Суифт връща музиката си обратно в Spotify

Певицата изтегли цялата си дискография от музикалната стрийминг услуга през ноември 2014 г.

09:36 | 09.06.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Музикалната изпълнителка Тейлър Суифт отново прави музиката си достъпна на платформата за музикален стрийминг Spotify, съобщава CNBC, цитирайки Recode.

Източници на Recode са заявили, че Суифт е достигнала до споразумение със Spotify да направи отново музиката си достъпна както в безплатната версия, така и в платената версия на платформата. Певицата изтегли цялата си дискография от Spotify през ноември 2014 г.

В туит от мениджърския екип на Суифт се казва, че цялата ѝ дискография ще бъде налична „на всички стрийминг услуги от днес в полунощ“, като знак на признателност към феновете. Recode добавя, че това вероятно ще включва и музикалните стрийминг платформи Tidal и Amazon Music.

В миналото Суифт разкритикува музикалните стрийминг услуги заради проблеми, свързани с авторските права.

Музикалната звезда отказа да предложи албум си „1989“ в Apple Music заради проблеми с това, че услугата не плаща авторски права, когато музика на даден артист се слуша в безплатния тримесечен период, предлаган на потребителите. Само след няколко дни Apple се поддаде на натиска и промени политиката си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още