IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тери Лундгрен се оттегля от поста главен изпълнителен директор на Macy's

Това ще се случи през 2017 г., а компанията вече му избра наследник

11:46 | 24.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Тери Лундгрен. <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Тери Лундгрен. Снимка: архив Ройтерс

Дългогодишният главен изпълнителен директор на Macy’s Тери Лундгрен ще се оттегли от поста в момент, в който компанията се сблъсква с огромна конкуренция от страна на нови компании и не успява да се адаптира към променящите се изисквания на потребителите, пише Wall Street Journal.

Компанията за търговия на дребно реши един от топ помощниците на Лундгрен, президента Джеф Гинет, да поеме поста главен изпълнителен директор през 2017 г.

55-годишният наследник ще се присъедини към Борда на директорите и веднага ще получи правомощия да следи операциите в магазините. Той е започнал кариерата си в Macy’s през 1983 г., а в рамките на три десетилетия се е изкачвал нагоре по йерархичната стълба подобно на самия Лундгрен, който ще навърши 65 години през следващата година. Той ще остане председател на компанията.

Директорите на Macy’s съкратиха времето за обявяване на новия наследник на поста, за да му дадат свободата да започне преустройството на Macy’s сега, твърди източник, запознат със случващото се в компанията. По думите му Гинет се готви да направи радикални промени, още преди да заеме поста си официално. Източникът е категоричен, че определено се задава доста тежка работа за новия главен изпълнителен директор.

Акциите на Macy’s поскъпнаха с 1,7% до 33,38 долара в четвъртък, но през последните 12 месеца са загубили близо половината от стойността си.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още