IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla призна за липса на етнически баланс сред своите работници

Едва 4% от лидерските позиции в американския бизнес на Tesla принадлежат на чернокожи служители, докато жените съставляват само 21% от общата работна сила

15:38 | 05.12.20 г. 5
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Noah Berger/Bloomberg</em></p>

Снимка: Noah Berger/Bloomberg

Едва 4% от лидерските длъжности в американския бизнес на Tesla Inc принадлежат на чернокожи служители, като 10% от общата работна сила на производителя на електромобили в САЩ се състои от афроамериканци, съобщава Ройтерс, цитирайки разкритие на компанията. 

Жените съставляват 17% от всички лидерски позиции на концерна в САЩ, както и 21% от общата работна сила на производителя.

Обединени, азиатците, латиноамериканците и чернокожите заемат 33% от ръководните позиции в бизнеса на Tesla в САЩ, както и 60% от общата работна сила на компанията.

От Tesla обаче отбелязват, че лидерските позиции са едва 0,4% от общия брой работници в САЩ.

От концерна, чиято пазарна капитализация нарасна през тази година до около 550 млрд. долара, призна за липсата на етническо и полово равновесие сред своите служители.

„Въпреки че в исторически план жените са слабо представени в технологичната и автомобилната индустрия, ние признаваме, че имаме още работа в тази област“, споделят от Tesla.

От компанията допълват, че планират да увеличат броя на служителите от етническите групи, които не са добре представени сред персонала през следващата година, фокусирайки се върху набирането на кадри от университети и колежи, където следват предимно цветнокожи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
cyclop
преди 3 години
Срамно и тъжно е за съвремена компания да избира хора по качества, а не по пол или цвят на кожата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 0
forexar
преди 3 години
Е сега вече е ясно, че Тесла са балон ! Аман от прос тотии
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 3
дядя Вова
преди 3 години
Евроатлантически ценности брат.Това, което Пурко или не знае или не иска е, че в заводите на Мъск цари тотална експоатация и безправие.Ама то демократичен завод, не е като нашите балкански - разбиране трябва.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
honaniga
преди 3 години
Ба мааму!До какви времена достигнахме.Да ни натискат да се назначава не според способностите, а според произхода, степен на чувствителност, формата на средният пръст.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 1
Biso
преди 3 години
Ние търсим етнически баланс или търсим правилните хора за конкретните позиции? С други думи, търсим работа за конкретния човек или търсим правилния човек за конкретната работа? Китай ни се смее на тези глупости с квоти за различните и потрива доволно ръце как сами си съсипваме бъдещето.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още