Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Thai Airways е близо до преструктуриране

Авиокомпанията ще се обърне към съд по несъстоятелност с плана си за възстановяване

Thai Airways е близо до преструктуриране

Снимка: Michaela Handrek-Rehle/Bloomberg

Държавната авиокомпания Thai Airways International е стъпка по-близо до преструктурирането, обръщайки се към съд по несъстоятелност, след като ключово правителствено звено подкрепи плана. Все пак той трябва да бъде разгледан и от кабинета във вторник, пише Bloomberg.

Комисия, която съблюдава политиките на държавните компании, се съгласи, че авиопревозвачът трябва да търси такова решение, обяви говорителка на правителството пред репортери в Банкок. Преструктурирането чрез предлагането на план за „рехабилитация“ пред съд по несъстоятелност не е същото като обявяване на фалит, посочва още тя.

Правителствата по целия свят обещаха 85 млрд. долара, за да подкрепят авиокомпаниите, след като пандемията от коронавируса спря търсенето на пътувания и доведе до заземяването на самолетите. Тайланд обяви извънредно положение за целия май, а повечето пристигащи международни полети са забранени до края на юни, въпреки че част от вътрешните полети са възстановени.

В отговор на статия от местна медия превозвачът отрече, че на срещата на борда на директорите на 15 май е взето решение за обявяване на компанията в несъстоятелност. Планът за реформа е бил одобрен от борда на 17 април, а на 29 април е бил представен пред службата, отговаряща за държавните предприятия. Скоро с нея ще се запознае и кабинетът с цел „бъдещи действия“, гласи изявлението.

Заместник-председателят Анутин Чарнавиракул заяви пред репортери, че авиокомпанията може да спре да бъде държавно предприятие, след като преструктурирането приключи, за да стане по-гъвкава. Финансовото министерство няма да действа като гарант за дълговете на превозвача, коментира още той.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Tui ще свие наполовина флотилията си от германски самолети