IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tiffany отчете неочаквана печалба на фона на силното търсене в Япония и Китай

Акциите на базираната в Ню Йорк компания поскъпнаха с 2,5% преди отварянето на пазара

15:47 | 17.03.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският търговец на скъпи бижута Tiffany & Co отчете по-висока от очакваната печалба през четвъртото тримесечие, подпомогната от силното търсене на бижута в Япония и Китай, както и повишението в цените и намалените разходи, съобщава Ройтерс.

Акциите на базираната в Ню Йорк компания поскъпнаха с 2,5% до 92,25 долара в предварителната сесия в петък.

Компанията изпитва трудности с повишаването на продажбите, особено в Северна и Южна Америка – нейният най-голям пазар, тъй като купувачите се насочват към по-евтини марки и като цяло отделят по-малко пари за аксесоари.

Продажбите на Tiffany са се понижили с 3% до 587 долара през тримесечието, приключило на 31 януари.

Марката вини за слабите продажби в празничния период по-слабия трафик в своя водещ магазин на Пето авеню в Ню Йорк поради близостта му до Trump Tower, като магазинът отчете 7% спад на продажбите през тримесечието.

Продажбите в Азиатско-тихоокеанския регион, който включва Китай и Корея, са нараснали с 9 на сто до 284 милиона долара, а продажбите в Япония са се увеличили с 15 на сто до 185 млн. долара.

Нетните продажби са се увеличили с 1,3% до 1,23 млрд. долара през тримесечието спрямо година по-рано, което е второто поредно повишение тази година.

Нетната печалба е спаднала до 157,8 милиона долара, или 1,26 долара на акция, спрямо 163,2 милиона долара, или 1,28 долара на акция, за същия период на предишната година. Средната прогноза на анализаторите беше за печалба от 1,38 долара на акция и приходи в размер на 1,22 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още