IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tiffany заслепи Wall Street с тримесечните си финансови резултати

Вторият по големина търговец на луксозни стоки в света увеличи с 50% тримесечната си печалба и повиши очакванията за текущата година

12:17 | 22.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Tiffany отчете ръст на продажбите във всички региони, в които оперира. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Tiffany отчете ръст на продажбите във всички региони, в които оперира. Снимка: Ройтерс

Вторият по големина търговец на луксозни стоки в света Tiffany & Co. оповести тримесечна печалба, която се оказа над очакванията на анализаторите. Компанията повиши прогнозата си за текущата финансова година, след като покачването на цените стимулира продажбите, предава Businessweek.

Нетната печалба се покачи с 50% до 125,6 млн. долара, или 97 цента на акция, от 83,6 млн. долара, или 65 цента на акция, реализирани през първото тримесечие на 2013 г. Анкетираните от Bloomberg 23-ма ализатори очакваха средно по 78 цента.

През март Tiffany съобщи, че ще увеличи средната цена на стоките си с едноцифрен процент. Освен това компанията представи нови продукти, измежду които части от линията си Atlas, чийто дизайн се отличава с римски цифри.

Приходите нараснаха с 13% до 1,1 млрд. долара, надвишавайки очакванията на експертите за 956,2 млн. долара. Продажбите в магазините, отворени преди година, скочиха с 11%. За сравнение – анализаторите прогнозираха ръст от 4,8 на сто.

Tiffany отчита ръст на продажбите във всички региони, в които оперира. Приходите се увеличиха с 8% в Северна и Южна Америка, 17% в региона на Азия и Тихия Океан, 9% в Европа и 20% в Япония. Брутният марж се подобри до 58,2% от 56,2% година преди това. Експертите се обединиха около 57,1%, като отново останаха приятно изненадани.

Разходите за продажби, общите и административните разходи се повишиха с 4,9 на сто до 379,7 млн. долара. Тазгодишната печалба ще бъде най-много 4,25 долара на ценна книжа, което е повече от предишната прогноза за 4,15 долара на акция.

След публикуването на междинния отчет книжата на Tiffany, ръководена от Майкъл Ковалски, поскъпнаха с 9,1% до 96,30 долара на борсата в Ню Йорк. Това бе и най-голямото еднодневно покачване за цената на акциите от август 2011 г. От началото на годината капитализацията на Tiffany е нараснала с 3,8 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още