IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Time Warner отчита двуцифрен ръст на приходите за четвъртото тримесечие

Най-добре се представя телевизионното и филмово студио Warner Bros.

16:40 | 08.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

В очакване да приключи сливането с AT&T Time Warner отчита двуцифрено увеличение на приходите през последното тримесечие заради по-добрите резултати на телевизионното и филмово студио Warner Bros., съобщава Wall Street Journal.

Компанията съобщи, че приходите и на трите ѝ сегмента се увеличават. Най-сериозен скок отбелязва Warner Bros. - най-голямото подразделение на Time Warner по приходи, което постига 17% ръст на постъпленията. Филмовото студио е одкрепено от силното боксофис представяне на лентата „Фантастични животни и къде да ги намерим“, както и от по-високите приходи от лицензи и по-големия брой телевизионни продукции.

Резултатите за четвъртото тримесечие надминават очакванията на Wall Street.

Миналия октомври Time Warner се съгласи да бъде купена от AT&T в сделка на стойност 85 млрд. долара. Според AT&T телевизията и видеата могат да да доведат до растеж на безжичния пазар, изпаднал в застой. Time Warner допълва, че сделката върви по график и ще приключи тази година.

За последните три месеца от 2016 г. Time Warner отчита нетна печалба от 293 млн. долара, или 37 цента на акция, спрямо 857 млн. долара, или 1,06 цента на акция, за същия период на предходната година. Без еднократните ефекти, включително платени премии за 1 млрд. долара и разходи в резултат на обратни изкупуване на дълг, компанията е спечелила 1,25 долара на акция през последното тримесечие спрямо 1,06 долара година по-рано.

Приходите са се увеличили с 11% до 7,89 млрд. долара. Анализаторите, анкетирани от Thomson Reuters, очакваха печалба от 1,19 долара на акция с приходи от 7,72 млрд. долара.

Американските лидери от двете основни политически партии, както и президентът на САЩ Доналд Тръмп, изразиха опасения около сделката. Рандал Стивънсън, главен изпълнителен директор на AT&T, се срещна с Тръмп преди той да встъпи в длъжност, но компанията заяви тогава, че сделката с Time Warner “не е била тема на разговора“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още