IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"То" дава нов тласък на боксофиса в САЩ и Канада след слабото лято

Екранизацията на едноименната книга на Стивън Кинг постави рекорд за септемврийска премиера

12:19 | 11.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: IT Movie Facebook Page</em></p>

Снимка: IT Movie Facebook Page

„То“, екранизацията на едноименната книга на Стивън Кинг, оглави боксофиса в Северна Америка, поставяйки рекорд за септемврийска премиера. Това е знак, че индустрията преодолява най-лошото си лято от повече от десетилетие, пише Bloomberg.

Маркетинговата кампания, включваща страшния клоун и червен балон, помогна за създаването на вълнение около филма, който генерира около 117,2 млн. долара от продажби на билети в САЩ и Канада според ComScore. Дистрибутор на лентата е Warner Bros. В крайна сметка „То“ успя значително да надмине прогнозите.

Другата нова премиера от уикенда – романтичната комедия “Отново вкъщи“, се класира на второ място в боксофиса, събирайки 9,03 млн. долара.

Големият успех на „То“ насърчава Warner Bros. И най-вече Тоби Емерич, който този този декември беше повишен и вече ръководи филмовото подразделение. Критиците приеха изключително добре новата продукция.

Филмът е първата от дългоочакваните септемврийски премиери, както и от премиерите за четвъртото тримесечие. Те могат да помогнат на Холивуд да се справи с проблемите, които имаше това лято, когато филми като „Спасители на плажа“ и „Крал Артур“ не успяха да спечелят публиката.

Този уикенд боксофисът генерира 7,76 млн. долара в САЩ и Канада, или с 5,5% по-малко спрямо година по-рано. Но филми като „Междузвездни войни: Последните джедаи“ и „Лигата на справедливостта“ тепърва трябва да излязат, което означава, че приходите от продажби могат да нараснат с двуцифрен процент през четвъртото тримесечие. Ако това се случи, те ще докажат, че на зрителите не им е омръзнало от филмови поредици, коментира Ерик Уолд, анализатор в B. Raley & Co.

Септември традиционно е известен като слаб месец за боксофиса, но филми като продълженията „Kingsman: Златният кръг“ на 20th Century Fox и „Lego Нинджаго: Филмът“ на Warner Bros. могат да променят това.

„Септември вероятно ще ни каже накъде ще се отправим до края на годината“, коментира Джеф Бок, старши боксофис анализатор в Exhibitor Relations Co.

През есента традиционно излизат и претендентите за филмовите награди, като се възлагат големи надежди на новия проект на Стивън Спилбърг с Мерил Стрийп и Том Ханкс - „The Post” за битката през 1971 г. за публикуване на документи на Пентагона.

Уолд очаква, че приходите в боксофиса ще спаднат с едноцифрен процент тази година, дори и през четвъртото тримесечие да има ръст. Шон Робинс, анализатор на BoxOfficePro.com твърди, че тазгодишните проекти ще съберат максимум 11,36 млрд. долара, което е малко под резултата за 2016 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още