IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Токио 2020, коментарите и последиците

Отпадането на Мадрид и Истанбул бе истински шок за европейците

14:50 | 09.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Токио 2020, коментарите и  последиците

На следващия ден след избора на Токио за домакин на Олимпиадата през 2020 г. започнаха някои неохотни признания и благодарности.

Докато светът спекулира за причините за изненадващата победа на Токио, членовете на Международния олимпийски комитет (МОК) благодарят на конкурентите за решението на колегите им. На шефа на японския комитет Цунекацу Такеда това, разбира се, му се отдаде лесно. 

За разлика от него, испанецът Хуан Антонио Самаранч и турският му колега Угур Ерденер трудно успяваха да скрият горчилката от резултатите от изборите. Мадрид не успя за трети пореден път, а Истанбул за пети път.

Специално за Самаранч Младши отпадането на Мадрид в първия кръг беше шок. Синът на доминиращия МОК в продължение на две десетилетия Хуан Антонио Самаранч бе рекламирал твърде дразнещо града с баща си. Това беше една от многото причини за поражението - решението срещу Мадрид беше отчасти и гласуване срещу старите мрежи. В МОК отдавна бяха създадени нови връзки и приятелства, пише в свой анализ DPA.

Вижте коментарите в Токио в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още