IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Топ Гън: Маверик“ събра 86 млн. долара във втория си уикенд

Това е най-малкият спад през втория уикенд на екран за филм, стартирал с продажби за поне 100 млн. долара

09:07 | 06.06.22 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Paramount Pictures</em></p>

Снимка: Paramount Pictures

Топ Гън: Маверик“ покори боксофис класацията в Северна Америка за втора поредна седмица.

Американският екшън филм с Том Круз събра зашеметяващите 86 млн. долара от 4751 кина в САЩ и Канада, пише Ройтерс. Тези постъпления нареждат лентата сред 10-те най-печеливши от втория си уикенд на екран в историята на местния боксофис.

Филмът на Paramount и Skydance засенчва значителни боксофис постижения, и то с рекордна скорост. Само след 10 дни на екран „Топ Гън: Маверик“ е генерирал 291 млн. долара в Северна Америка и 548,6 млн. долара на световно ниво.

Благодарение на положителните коментари между кино зрителите, възторжените отзиви на критиците и премиум екраните продажбите от билети на „Маверик“ са намалели само с 32% спрямо сумата от 160 млн. долара от дебюта си по време на дългия уикенд в САЩ миналата седмица. Това е най-малкият спад през втория уикенд на екран за филм, стартирал с продажби за поне 100 млн. долара, посочва Comscore. Това е особено забележително постижение, тъй като блокбъстърите обикновено започват отлично и след това приходите им спадат с поне 50% след премиерния уикенд. За сравнение, постъпленията от билети на „Спайдър-мен: Няма път към дома“ и „Доктор Стрейндж и Мултивселената на лудостта“ намаляха с по 67% след премиерата си.

Изненадващо е и, че „Топ Гън: Маверик“ вече се превърна в най-печелившия филм за Том Круз в местния боксофис, измествайки „Война на световете“ от 2005 г.

Малко филми имаха желание да се конкурират с „Маверик“ този уикенд, макар че хорърът на Дейвид Кроненберг Crimes of the Future стартира с ограничено разпространение. Филмът събра 1,1 млн. долара от 773 кина. Главни роли във филма играят Виго Мортенсен, Леа Сейду и Кристен Стюарт, чиято премиера бе на тазгодишния филмов фестивал в Кан.

На второ място се нареди „Доктор Стрейндж и Мултивселената на лудостта“ с 9,3 млн. долара от 2430 кина между петък и неделя. След пет седмици на екран филмът по Marvel е спечелил зашеметяващите 388,7 млн. долара в Северна Америка и 909,4 млн. долара на световно ниво, без дори да се излъчва в Китай и Русия.

Бургерите на Боб: Филмът“ на Disney и 20th Century остана на трето място с едва 4,5 млн. долара от 3425 кина и общи приходи от премиерата си 22,2 млн. долара. На четвърта позиция застана анимацията „Лошите момчета“ с 3,3 млн. долара от 2872 кина, а на пета – „Имението Даунтън 2“ с 3 млн. долара от 3471 кина.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още