IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Treasury Wine възражда виното Truvee

С този ход компанията се насочва към дамите

15:43 | 04.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Treasury Wine Estates планира да превърне американска марка вино, която трябваше да бъде заличена, в един от топ брандовете си в световен мащаб, като се насочва към дамите, пише Bloomberg.

Truvee, което беше пуснато за продажба в Австралия днес, ще се появи в Европа, Азия и САЩ и ще се превърне в глобална марка през следващите 18 месеца, твърди главният изпълнителен директор Майкъл Кларк в интервю. Брандът може да изпревари популярни марки на Treasury като Coldstream Hills, Seppelt и Devil’s Liar.

Treasury, производител на Penfolds Grange, придоби Truvee, когато купи активите на Diageo в САЩ и Великобритания за 600 млн. долара през януари. Марката трябваше да бъде заличена. Сега Кларк, бивш директор в Coca-Cola Co. и Kraft Foods, се насочва към дамите на възраст между 30 и 40 години, защото именно те обикновено контролират разходите в домакинството.

Екип от седем жени от Treasury стои зад пускането на бранда. Има „значителна възможност“ в таргетирането на жените, твърди Кларк. По думите му като цяло компанията не се опитва да отблъсне мъжете.

От началото на годината акциите на Treasury са повишили стойността си с 26% през тази година, което оценява базираната в Мелбърн компания на 7,7 млрд. австралийски долара (5,9 млрд. щатски долара).

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още