IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Третата лента от „Как да си дресираш дракон“ завзе кината в Северна Америка

Анимацията сериозно задмина очакванията за приходите, събирайки над 55 млн. долара в дебютния си уикенд

11:22 | 25.02.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Universal Pictures</em></p>

Снимка: Universal Pictures

Третата серия от анимацията „Как да си дресираш дракон“ - „Тайнственият свят“, дебютира на първо място в кината в Северна Америка, засилвайки вече добрия прием на международно ниво на филма на DreamWorks Animation на Comcast, съобщава Bloomberg.

Тайнственият свят“ събра 55,5 млн. долара от кината в САЩ и Канада, съобщи аналитичната компания Comscore. Това е първата анимация на DreamWorks Animation, разпространявана от Universal Pictures на Comcast, откакто завърши придобиването на компанията за 3,8 млрд. долара през 2016 г. Прогнозите за приходите от филма варираха между 44 и 47 млн. долара.

Високобюджетното заглавие, създадено за около 129 млн. долара, слага по-позитивен край на февруари след лошия старт на киносезона за 2019 г. Местните продажби от билети като цяло бяха с 25% по-ниски на годишна база преди уикенда. Преди премиерата си в САЩ анимацията вече бе събрала 181 млн. долара на глобално ниво.

„Как да си дресираш дракон“ не среща сериозна конкуренция от нови заглавия, макар че излъчването на Оскарите в неделя вечер може би са задържали някои от феновете у дома. Филмът се възползва от изключително положителния прием от критиците, събирайки 91 позитивни оценки в RottenTomatoes. Лентата включва гласовете на Кейт Бланшет, Джерард Бътлър и звездата от „Игра на тронове“ Кит Харингтън.

Някои от най-големите заглавия за годината ще бъдат представени през следващите седмици и и месеци. Само Walt Disney ще представи „Капитан Марвел“, „Дъмбо“ и „Отмъстителите: Краят“ през март и април.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:31 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още