IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три американски вериги се отказват от бебешката пудра на J&J заради азбест

Една от компаниите е започнала да изтегля опаковките през миналия петък, когато от J&J съобщават за доброволното отзоваване на продукта

15:21 | 25.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Walmart, CVS Health и Rite Aid изтеглят всички опаковки с бебешка пудра на Johnson & Johnson (J&J), след като в нея е открито наличие на следи от азбест, потвърдиха компаниите в четвъртък.

В изявление пред CNBC говорителят на CVS Pharmacy Майк де Анджелис заявява, че компанията спазва доброволното отзоваване от страна на Johnson & Johnson на бебешката пудра от 625 гр. и премахва този продукт от всички физически магазини и от електронния си магазин. По думите му компанията полага усилия да предотврати продажбата на този артикул по време на процеса на изтеглянето му.

CVS Pharmacy също така предупреждава клиентите, закупили продукта от нейни обекти, да преустановят използването му и да го върнат, за да получат възстановяване на сумата за него.

Walmart, най-големият търговец на дребно в света, заявява, че е премахнал и блокирал в търговската мрежа всички опаковки от изтеглената бебешка пудра, съобщават от CNBC.

Същото са направили и от Rite Aid. „Rite Aid информира всичките си магазини да изтеглят цялата наличност на продуктa от рафтовете и да го съхраняват на сигурно място, споделят от Rite Aid в изявление по имейл.

Миналата седмица J&J доброволно отзовава приблизително 33 000 опаковки бебешка пудра от 625 гр. Компанията работи с изследователи, за да определи валидността на резултатите от теста, се казва в съобщение на J&J.

От CVS заявяват, че са започнали да изтеглят опаковките през миналия петък, когато от J&J съобщават за доброволното отзоваване на продукта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още