IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Три увеселителни парка Star Wars Land отварят врати през 2019 г.

Парковете ще бъдат част от Disneyland в Калифорния, Орландо и Анахайм

17:17 | 08.02.17 г.
<p>
	<em>Снимка: DisneyParks Blog</em></p>

Снимка: DisneyParks Blog

Феновете на Междузвездни войни, които са нетърпеливи да видят новия увеселителен парк Star Wars Land, който ще отвори врати в Disneyland в Калифорния, ще трябва да почакат малко по-дълго от планираното, пише Bloomberg TV Bulgaria, като се позовава на Los Angeles Times.

В доклада за печалбите, огласен във вторник, президентът и главен изпълнителен директор на Walt Disney Co. Боб Айгър заяви, че разширяването върху 57 декара, базирано на франчайзингов договор с продуцентите на хитовия филм, ще бъде факт през 2019 г. Откриването ще се случи едновременно с отварянето на същите паркове в Walt Disney World в Орландо и в увеселителния парк в Анахайм.

Айгър некоментира повече точната дата на откриването на комплекса. 

Изграждането на новата част на Disneyland, която ще е на стойност 1 млрд. долара, ще започне през април и ще включва две атракции, като сред тях е пилотиране на Милениум Фалкон, кораба на Хан Соло. 

Disneyland затваря редица атракции във Frontierland в Калифорния, за да освободи пространство за конструирането на новия парк. 

Архитектурно-дизайнерското решение изобразява Милениум Фалкон в залив, заобиколен от гора, скалисти хълмове и футуристични сгради.

Реакциите на феновете в блога на Disneyland​ за сега са предимно положителни, но много от тях искат да знаят как откриването ще повлияе върху другите атракции с тема Star Wars, като скоростния тур Star Tours в Tomorrowland.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:40 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още