IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп откри нов луксозен хотел в близост до Белия дом

Неофициалното откриване на Trump International Hotel бе придружено от протест срещу президентската кампания на милиардера

12:07 | 13.09.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Trump International Hotel Facebook Page</em></p>

Снимка: Trump International Hotel Facebook Page

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп в понеделник откри последната придобивка към империята си от недвижими имоти – луксозен хотел в историческа сграда, само на 5 пресечки от Белия дом, който премина през двегодишен ремонт за 200 млн. долара.

И докато екипът в Trump International Hotel, притежаващ 263 стаи, планираше малко тържество като предварително откриване, около 40 протестиращи срещу президентската кампания на имотния магнат от Ню Йорк се събраха пред сградата. Откриването се случва едва осем седмици преди изборите на 8 ноември, коментира Ройтерс.

Някак отива на личността му, че намира как да бъде на Пенсилвания Авеню, по един или друг начин“, казва 70-годишната Джуди Байрън, която е една от протестиращите.

Хотелът, който включва апартамент на цена от 20 хил. долара на вечер, е на същата улица като Белия дом, само на около километър от него. Хотелът се намира в третата най-висока сграда във Вашингтон – Старата поща от 1899 г., построена в неоромански архитектурен стил.

Тръмп написа в социалната мрежа Twitter, че е минал през сградата, за да „благодари на всички страхотни мъже и жени за усърдната им работа“.

Протестиращите разкритикуваха някои от позициите на Тръмп, включително обещанието да построи стена по мексиканската граница, за да спре незаконните имигранти. Организаторът на протеста Андрю Кастро казва: „Тук сме, за да изградим стена срещу расизма“.

Десетки хора се стекоха към хотела в понеделник следобед, някои, за да надникнат в него, други – за по питие в бара на хотела.

Дъщерята на Тръмп – Иванка, която помогна за договарянето на 60-годишен наем с американското правителство и наблюдава ремонта и редизайна на сградата, каза, че проектът е бил завършен една година по-рано и с по-малко бюджет от планираното.

Позиционирахме този хотел не само да бъде най-добрия хотел в столицата, но и в страната“, казва тя в интервю по телефона.

Церемонията по официалното откриване е планирана за следващия месец.

Снимки от хотела и протеста разгледайте в галерията

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:58 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още