IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tui ще свие наполовина флотилията си от германски самолети

Tuifly има около 2000 работни позиции на пълен работен ден, според публикации са застрашени работните места на 700 служители

13:14 | 05.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp; EPA/JULIAN STRATENSCHULTE </em></p>
<p>
	<br />
	&nbsp;</p>
<p>
	<style type="text/css">
P { margin-bottom: 0.08in }	</style>
</p>

Снимка:  EPA/JULIAN STRATENSCHULTE


 

Туристическата компания Tui, която бе подкрепена от държавен заем за милиарди евро, иска да свие наполовина германската си ваканционна авиокомпания Tuifly заради силния натиск за икономии. Ръководството представи плановете пред служителите, заяви говорител на Tuifly в петък, цитиран от DPA.

Целта е да се съкрати наполовина флотилията от 39 самолета Boeing 737 и да се затворят няколко германски подразделения като тези в Кьолн, Бремен и Мюнстер-Оснабрюк. Колко работни места трябва да бъдат премахнати сега е част от дискусиите между ръководството на компанията и представителите на профсъюзите.

Профсъюзът Verdi, представен и в надзорния съвет, подчертава, че все още не са взети конкретни решения - но се очакват "сериозни съкращения". В началото за клиентите няма да се промени нищо: текущият график на полетите на Tuifly за закъснелия тази година сезон остава.

Tuifly има около 2000 работни позиции на пълен работен ден, включително 1400 пилоти и стюардеси. Според новинарския канал ntv са застрашени работните места на 700 служители, от които 230 са на пълен работен ден. Групата не потвърди тези цифри.

Целта е да може да се натоварва пълноценно намаления флот през цялата година, а не през зимата, когато има малко пътувания, да има твърде много самолети. През това време Tuifly предоставя под наем няколко самолета на други доставчици. „Въпросът е: каква структура на самолетите ни е необходима? Сега трябва да започнем тази дискусия“, поясняват от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:37 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още