IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Творби на Иван Шишкин и Пьотр Кончаловски са сред топ лотовете на търг

Събраните средства ще бъдат използвани за благотворителна кауза

17:30 | 20.12.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Картини на прочутите руски художници Иван Шишкин, Исак Левитан и Пьотр Кончаловски са включени в благотворителен търг в рамките на проекта “Изкуство без граници”, обяви Министерството на културата на Русия, цитирано от ТАСС.

Творбите на тримата са сред топ лотовете на аукциона, на който ще бъдат предложени около 50 произведения на изкуството. Всички те са предадени от художници, галерии, колекционери и антиквари.

Събраните средства ще бъдат използвани за оказване на материална помощ на три благотворителни фондации, детски домове и приюти за сирачета в Тулска област.

Същевременно продажбите на руски творби на търгове в Лондон, проведени наскоро, показаха лоши резултати. Това се случва на фона на бурните геополитически отношения в региона, които повлияха на случващото се в големите аукционни къщи.

Продажбите в рамките на Руската седмица, провеждана от Christie's, Sotheby's, Bonhams и MacDougall's достигнаха 43 млн. паунда - най-слабия резултат в историята им, пише Financial Times. През 2014 г. сумата беше 105 млн. паунда. По време на търга на Bonhams, който се проведе на 2 декември, само една трета от лотовете намериха купувачи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още