IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търг на бижута донесе рекорд на Christie's

Аукционът е събрал общо 150 млн. долара - рекордна сума за подобен вид търг

12:39 | 13.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Аукционната къща Christie's е събрала 150 млн. долара, от търг на бижута, на който е продала част от френските кралски скъпоценности и гривна Cartier, която някога е била собственост на херцогинята на Уиндзор. Това е най-голямата сума до момента за подобен търг, предава Bloomberg.

Брошка на императрица Евгения, която кралската особа трябвало да остави във Франция, когато избягала за Великобритания през 1870 г. заедно със съпруга си Наполеон III, е продадена за 2,3 млн. долара на търга, проведен в Женева на 12-и ноември.

Christie's е продала и комплект бижута Cartier във формата на тигър за 3,2 млн. долара. Бившите собственици на бижутата са херцогиня Уолис Симпсън и сопраното Сара Брайтман, която ги е получила от бившия си съпруг Андрю Лойд Уебър.

Christie's е продала и 392,52-каратов скъпоценен камък Blue Belle от Азия за сумата от 17 млн. долара, която представлява рекорд за сапфир.

Sotheby's ще предложи на търг и висулка с диамант, която британската кралица Виктория дава на внучката си, както и перлена огърлица, за която се твърди, че е принадлежала на първата съпруга на Наполеон Бонапарт. По-късно бижуто е било притежание на кралицата на Швеция и Норвегия.

Преди няколко дни Sotheby's продаде часовник Patek Philippe за 24 млн. долара. Това е най-високата сума, давана някога на търг за часовник.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още