IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търси се купувач за легендарната писта Nürburgring

Ликвидаторът уверява, че нито един от кандидат-купувачите не е "олигарх", така че няма опасност пистата да бъде превърната в частно съоръжение

15:37 | 22.03.13 г. 1
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Легендарната състезателна писта в Nürburgring Германия ще бъде продадена, предаде онлайн изданието Autoweek.

"Северната дъга" (Nordshcleife) е построена през 1920 г. около селото Нюрбург в планината Айфел. В окончателния си вариант пистата включва обща отсечка с дължина от 17,5 мили, северна дъга с дължина 12,9 мили, южна дъга и отсечка за финиширане. Към съоръжението през 1982 г. е прибавена и нова писта за Гран При, която в момента се използва за всички големи събития, провеждани тук.

Освен пистата комплексът Нюрбургринг разполага и с хотели, развлекателни съоръжения, ресторанти и други атракции, привличащи хиляди туристи всяка година.

Първоначално интерес към покупката на пистата са проявили около 50 купувачи при офертна цена от 125 млн. евро. В момента обаче броят им е само между 5 и 10. Ликвидаторът на дружеството Йенс Лизер увери, че нито един от кандидат-купувачите не е "олигарх", така че няма опасност пистата да бъде превърната в частно съоръжение, затворено за публиката.

Много хора обаче се опасяват от подобно стечение на обстоятелствата.

Един от най-отявлените поддръжници на пистата създаде специален сайт против продажбата й - savethering.org и поддържа страници във Facebook и Twitter, посветени на нея. Неотдавна се проведе и протестно шествие под надслов "Да на Nürburgring", в което се включиха стотици участници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
stoiloff
преди 11 години
Да бе да , не е олигарх :) Егати и измамниците!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още