IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уиски с рекордно висока цена излиза на търг през ноември

Декантер с 64-годишно уиски ще бъде предложен на аукцион срещу 150 хил. долара

14:45 | 29.09.10 г.
Уиски с рекордно висока цена излиза на търг през ноември

На 15 ноември в Ню Йорк аукционна къща Sotheby's ще представи на търг уникален по рода си декантер от кристал, в който се съдържа най-старото и рядко едномалцово уиски от марката Macallan, което някога е било бутилирано.

Очаква се цената на напитката и съда да достигне поне 150 хил. долара, което ще направи този лот най-скъпия по рода си, предлаган на търг.

Напитката е 64-годишно уиски, което е отлежавало в три бъчви, всяка от които e направена от испански дъб.

Първоначално едномалцовото уиски е сложено за съхранение през 1942, след това е пресипано във втория съд през 1945, а бутилирането е извършено през януари 1946 година.

Декантерът е направен специално за уискито, а дизайнът му е вдъхновен от красотата на територията, където е направена напитката. Техниката за изработване на стъклото използва восък, а в основата на съда е изобразена картина от земите на избата на Macallan, където се прави уискито.

Първообразът на декантера е модел от 20-те години на 19 век.

Приходите от историческата продажба ще бъдат дарени за благотворителност на организации, които се занимават с пречистване на питейна вода в развиващите се страни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още