IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Under Armour призна, че е обект на федерално разследване

Спортната марка сътрудничи на разследванията и не смята, че е направила нещо нередно

13:55 | 04.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

От Under Armour разкриха, че федерални служители проучват счетоводните практики на компанията повече от две години, причинявайки главоболия на инвеститорите, докато марката се подготвя за предстоящата смяна на изпълнителния си директор.

Компанията заяви в неделя, че сътрудничи на разследванията на Американската комисия по ценни книжа и борси (SEC) и Американското министерство на правосъдието и не смята, че е направила нещо нередно. Коментарите, предизвикани от доклад в Wall Street Journal, дойдоха в деня преди Under Armour да обяви печалбата си за третото тримесечие. Цената на ациите спадна по време на европейската търговия в понеделник.

„Компанията започна да отговаря през юли 2017 г. на искания за документи и информация, свързани главно със счетоводни практики и свързаните с тях оповестявания, като твърдо вярваме, че счетоводните ни практики и оповестявания са уместни“, посочва Under Armor в изявлението си в неделя, цитирано от Bloomberg.

Разследващи от Министерството на правосъдието на САЩ и SEC са разпитвали хората в базата на спортната марка в Балтимор през миналата седмица, съобщава Wall Street Journal, позовавайки се на запознати източници. Разследването е фокусирано върху това дали Under Armor изкуствено покачва цените от тримесечие на тримесечие, посочва изданието, цитирано от Bloomberg.

Разследването идва в труден момент за компанията, която се бори със засилената конкуренция у дома и по-ниската цена на акциите. Това разтревожи инвеститорите през юли, когато марката предупреди, че целогодишните приходи ще намалеят в Северна Америка.

Акциите на Under Armour паднаха с 8,2% на платформата Tradegate в началото на европейската търговия в понеделник.

Изпълнителният директор и основател Кевин Планк, който превръща компанията  в глобален производител на мъжки и дамски дрехи в десетки категории, включително скафандри, планира да се оттегли от най-високата позиция на 1 януари. Той ще бъде заменен от главния оперативен директор Патрик Фриск.

Планк планира да остане в Under Armour като изпълнителен председател и ръководител на бранда. Според него промяната е част от плана за приемственост на компанията.

Новият изпълнителен директор, който миналия месец бе подбран от редиците на Under Armour, има за цел да помогне на компанията да се върне към растеж.

Under Armor стана публична през 2005 г. и отбеляза бърз растеж, като продажбите нараснаха до 5 млрд. долара през 2017 г. сравнено с 1,1 млрд. долара през 2010 г. Въпреки това напоследък поддържането на растеж беше истинско предизвикателство за компанията.

Не се очаква последното тримесечие да отбележи ръст на продажбите. Анализаторите очакват компанията да отчете спад от 2% в приходите за третото тримесечие, сочат данните, събрани от Bloomberg.

Акциите на компанията отбелязаха поскъпване с 2,37% в петък. За последните 12 месеца цената на акциите на компанията е намаляла с близо 11%. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още