IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Unilever отчете стабилен ръст на продажбите си

Компанията заяви, че ще отнеме време да се отчете напълно обратната връзка от акционерите към опита за преместване на централата

15:58 | 18.10.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Англо-холандската компания Unilever, която се отказа от плановете си да се премести в Холандия този месец, след като британските инвеститори се възпротивиха на идеята, отчете ръст на продажбите си за третото тримесечие, след като е успяла да прехвърли по-високите разходи за суровините на потребителите.

Производителят на сапуните Dove и сладоледите Ben & Jerry не актуализира позицията си за опростяването на структурата си, при която има централи в две различни страни. Компанията единствено заяви, че ще отнеме време да се отчете напълно обратната връзка от акционерите към опита за преместване на централата.

Unilever обяви, че продажбите са се увеличили с 3,8% през третото тримесечие.

Компанията е решила да изключи ценовия растеж в Аржентина заради високата инфлация там. Заедно с Аржентина ръстът на продажбите би бил 4,5%.

На тази база анализаторите средно очакваха увеличение на продажбите от 4,3%, сочи консенсусна оценка на компанията.

Стабилна серия резултати“, коментира анализаторът на RBC Capital Markets Джеймс Едуард Джоунс. „След драмата около [липсата на] единство по класовете акции смятаме, че Unilever ще бъде доволна от не особено вълнуващи резултати за третото тримесечие“.

Unilever запази прогнозите си, заявявайки, че очаква годишен ръст на продажбите от 3 до 5%, подобрение при оперативния марж и силни парични потоци. Компанията добави, че е напът да изпълни целите си за 2020 г.

В конферентен разговор с анализатори по-късно Unilever заяви, че очаква ръстът на продажбите за 2018 г. да бъде на долната граница от диапазона 3-5%, но е възможно да е малко по-висок.

Вписаните във Великобритания акции на компанията поевтиняха с 1,9% след новината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още