IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Абу Даби украсиха елха за над 11 млн. долара

Украсата на дръвчето, което е с височина 13 метра, се състои от злато и скъпоценни камъни

15:57 | 16.12.10 г.
В Абу Даби украсиха елха за над 11 млн. долара

Коледа пристигна по-рано в Абу Даби, където луксозен хотел показа най-скъпата елха в света с декорации на стойност над 11 млн. долара, предаде ФП.

"Това е най-скъпото коледно дърво, украсявано някога. Декорацията му е за над 11 млн. долара", казва генералният директор на хотел "Емирейтс палас" Ханс Олберц.

Високата 13 метра елха е поставена в ротондата на луксозния хотел. Дървото блести с украса от злато и скъпоценни камъни - диаманти, перли, смарагди, сапфири.

Скъпоценната декорация е предоставена от бижутерска къща Style Gallery, собственост на Халифа Хури.

"Самото дърво струва около 10 хил. долара. Бижутата, използвани за декорация обаче, са на стойност около 11,4-11,5 млн. долара. Това вероятно е рекорд", допълва Олберц, който възнамерява да се свърже с представители на Книгата на рекордите на Гинес.

Скъпата коледна елха ще краси ротондата на "Емирейтс Палас" до края на годината. От хотела вече три години украсяват коледно дърво, но желанието на управата е било този път да покажат нещо по-различно и да привлекат вниманието на потенциалните си клиенти, а редовните да накарат да се почувстват по-специално.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:39 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още