IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Черния петък българските потребители ще похарчат средно около 400 лева

Отстъпките средно са между 40 и 60%, посочи Николай Кашейев, като се позова на изследване на Black-Friday.Global

17:11 | 22.10.18 г. 2
В Черния петък българските потребители ще похарчат средно около 400 лева

61% от българите знаят какво представлява Черния петък и 45% от тях ще се включат в него тази година. Средно един потребител в България ще похарчи около 400 лева според проведено изследване на Black-Friday.Global. Това прогнозира Николай Кашейев от аналитичния отдел на Black-Friday.Global в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Според него българските купувачи харчат повече в Черния петък в сравнение с тези от страни като Полша, Русия и Италия, но лидери остават САЩ и Канада.

Кашейев посочи, че търговските центрове остават най-предпочитаното място за пазаруване.

„42% от българите ще изберат търговските центрове, за да пазаруват в Черния петък, 28% от тях предпочитат да го направят онлайн, а 30% ще се възползват от двете възможности“, каза анализаторът.

Кашейев посочи още, че онлайн продажбите в нашата страна бележат увеличение с 562% в този ден в сравнение с обикновен ден.

Той коментира, че най-търсени са дрехите, следвани от електрониката и обувките.

Отстъпките средно са между 40 и 60%, поясни Кашейев и отбеляза, че лидери и в този сегмент са САЩ и Канада със средна отстъпка от между 66 и 68%.– За търговците подобен ден е една чудесна възможност за реклама и добър начин за увеличение на продажбите. В някои страни има данни, че приходите от ноември всъщност представляват 20 или дори 30-процентен дял от годишните им приходи.“

Той предупреди потребителите да внимават за фалшиви отстъпки и настоя предварително да се следят цените на продуктите, които искат да закупят, като направят сравнение на продажбите в различните магазини.

Повече от разговора вижте във видео материала

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:53 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 0
majnata
преди 5 години
Гладна кокошка просо сънува ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
bigi
преди 5 години
Попитах 100 човека и никой не ми каза, че ще похарчи 400 лв.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още