IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В паркове на Disney в САЩ ще има павилиони, посветени на "Междузвездни войни"

Очаква се атракционите да бъдат построени към 2019 г., като засега не се разкрива какви ще са названията им

15:30 | 15.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Disney</em></p>

Снимка: Disney

Компанията Walt Disney ще открие в увеселителните си паркове в Калифорния и Флорида павилиони, посветени на сагата "Междузвездни войни", съобщи ТАСС. Макетът им бе представен от компанията в рамките на изложбата ѝ D23 в Анахайм, Калифорния.

В парковете ще бъдат пресъздадени квартали на градове на чужди планети. Въпросните квартали ще напомнят онези, които са показани във филмовата поредица "Междузвездни войни". Очаква се атракционите да бъдат построени към 2019 г. Засега не се разкрива какви ще са названията им. Не се уточнява също дали атракционите в Калифорния и Флорида ще са еднакви.

Дължината на представения на изложбата макет е около 16 метра. При това площта на всеки от павилионите ще надвишава 50 000 кв.м. "Става въпрос за голямо разширение, което направихме в тези два парка", заяви ръководителят на проекта в Disney Скот Троубридж пред телевизия ABC. Той уточни, че компанията работи близо 3 години над проекта, макар за него да се споменава едва сега.

Като консултанти по вселената Междузвездни войни се ползват услугите на специалисти от компанията Lucasfilm. През 2012 г. тя бе купена от Walt Disney за 4,05 милиарда долара, след като до този момент бе собственост на режисьора, сценарист и продуцент Джордж Лукас - създателя на "Междузвездни войни".

Изложбата в Анахайм ще продължи до 16 юли. През 2010 г. представители на Disney увериха, че тя ще бъде организирана на всеки две години.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:26 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още