IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Vans е поредната компания, въвлечена в конфликта в Хонконг

Компанията премахна от уебсайта си предложение за дизайн, който изобразява символ на Хонконг и протестиращите, носещи противогази, очила и шапки

12:13 | 09.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Протестите в Хонконг продължават да обезпокояват бизнеса и американските компании, като производителят на обувки Vans е поредната компания, въвлечена в протестите.

По време на тяхното годишно състезание за създаване на дизайн на обувки, което се провежда в момента, Vans премахна от уебсайта си предложение за дизайн, който изобразява символ на Хонконг и протестиращите, носещи противогази, очила и шапки. Този ход предизвика разгорещен отзвук в социалните медии. Някои призоваха за бойкот на популярната сред младите хора марка обувки за скейтборд.

В изявление, публикувано на своята фейсбук страница, Vans казва: „Никога не сме заемали политическа позиция и следователно преразглеждаме дизайните, за да гарантираме, че те са в съответствие с дългогодишните ценности на нашата компания като уважение и толерантност, както и с нашите ясни комуникативни послания по време на този конкурс“.

Въпреки че не уточни кои дизайни е отстранила, компанията все пак потвърди, че „малък брой артистични материали са били премахнати “.

Представители на Vans и на компанията VF Corp., към която брандът принадлежи, не отговориха на исканията за коментар в понеделник.

Веригата за сникърси Dahood, която управлява няколко франчайзи на Vans в Хонконг, написа в публикация във Facebook на 5 октомври, че преустановява дейноста на три локации в града „до следащо нареждане“ поради „противоречията, предизвикани от конкурса за дизайн, създаден от потребителите (Custom Culture design competition - бел. ред.), провеждан от Vans по целия свят".

Почти четири месеца на протести и сблъсъци между демонстрантите и полицията продължават да се отразяват негативно на бизнеса и туризма в Хонконг.

Националната баскетболна асоциация на САЩ също бе изправена пред критики от страна на Китай, след като генералният мениджър на Houston Rockets даде сигнал, че подкрепя протестиращите.

Демонстрантите призоваха Starbucks Corp. да анулира лиценза си с една от най-големите ресторантьорски компании в Хонконг.

Търговци на дребно като Levi Strauss & Co. трябваше временно да затворят магазините си, разположени в града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още