IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вещи на Лайза Минели бяха продадени за 1,2 млн. долара на търг

Сред ключовите лотове беше бомбето от "Кабаре"

16:17 | 02.08.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Вещи на актрисата Лайза Минели, сред които и култовото ѝ бомбе от филма "Кабаре" от 1972 г., бяха продадени на търг в Лос Анджелис за над 1,2 млн. долара, предаде AP.

Въпросната шапка намери купувач за 81 250 долара на аукциона, организиран от "Profiles in History". А сценарий от същия филм с ръчно написани от Минели бележки по него, беше продаден за 15 хил. долара, пише БТА.

Тридневният аукцион, кръстен "С любов от Лайза", бе захранен от голямата колекция на холивудската актриса и певица, като някои предмети бяха реализирани на три пъти по-висока цена от първоначалната им оценка.

В търга бяха включени над 1700 лота, сред които фигурираха и принадлежности на родителите на Лайза - актрисата Джуди Гарланд и режисьорът Винсънт Минели.

Най-сериозните наддавания бяха направени за вещите от филма "Кабаре", който донеса "Оскар" на Лайза Минели в ролята ѝ на берлинската кабаретна певица Сали Боулс.

72-годишната Минели реши в началото на тази година да се освободи от многобройните вещи, които е колекционирала през годините и е съхранявала на шест места. Част от приходите от търга холивудската прима ще дари на фондация, която се грижи за опазването на музикалното наследство на САЩ. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още