IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ветеран от музикалния бизнес напуска Spotify

Трой Картър, ключово име в музикалния бизнес, все пак ще остане съветник на компанията

13:21 | 31.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Трой Картър, който послужи като мост между базираната в Швеция Spotify Technology и музикалната индустрия, ще напусне стрийминг компанията в началото на септември, но ще остане сред съветниците ѝ, обяви Spotify, цитирана от Ройтерс.

Картър е ветеран в музикалната индустрия и преди е бил мениджър на звезди като Лейди Гага и Джон Леджънд. През 2016 г. той стана глобален ръководител на услугите за автори в Spotify.

На тази позиция той помогна на шведската компания да смекчи опасенията на авторите за това как могат да печелят от стрийминг платформата, която има по-малки маржове от традиционния звукозаписен бизнес.

„Дойдох в тази компания, за да създам мост над пропастта между Spotify и творческата общност“, обяви Картър в официалното си изявление. „С времето тази цел се разви от справянето с предизвикателство към изграждането на глобален екип, фокусиран върху променянето на правилата на играта за артистите по света, партнирането с тях, за да им помогнем да покажат творческите си идеи по нови и иновативни начини“.

По-рано Variety писа за напускането на Картър. Списанието обяви, че Картър е бил недоволен от въведената през май политика на Spotify да "наказва" някои изпълнители, обвинени в недобро поведение.

Въпросната политика засегна изпълнители като R. Kelly и рапъра XXXTentacion. Миналия месец Spotify ограничи обхвата на правилото, но запази забраната за песни, „чиято основна цел е да подбуждат към омраза и насилие“, макар че премахна условията, свързани с поведението на изпълнителите.

Spotify не е отговорила на запитването за коментар във връзка с напускането на Картър и отношението му към политиката.

В изявление главният изпълнителен директор на Spotify Даниел Ек обясни, че Картър е имал ключова роля в промяната на мнението на изпълнителите за стрийминг платформата и е положил огромни усилия за създаването на истински партньорства в индустрията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:22 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още