IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Victoria's Secret: Предизвикателствата пред бизнеса вероятно ще продължат

Компанията отчете по-висока тримесечна печалба от очакваното

10:24 | 01.06.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Stephanie Keith/Bloomberg</em></p>

Снимка: Stephanie Keith/Bloomberg

Производителят на бельо Victoria’s Secret отчете тримесечна печалба, която надмина очакванията на Wall Street, но предупреди, че може да продължи да се сблъсква с проблеми с веригата на доставките и с предизвикателства пред продажбите през останалата част на годината, пише CNBC.

Базираната в Охайо компания отбеляза, че е била изправена пред „пречки, свързани с веригата на доставките“ през тримесечния период до 30 април. Същевременно тя е преодоляла ръста на продажбите, който записа през същия период година по-рано, когато хората харчеха парите си от федералните стимули.

Приходите от продажби на Victoria’s Secret са спаднали с 4,5% спрямо година по-рано, но отговориха на прогнозите на Wall Street. Компанията отбеляза, че федералните стимули са подкрепили приходите от продажби с около 75 млн. долара през същото тримесечие на 2021 г.

За последния отчетен период компанията обяви, че се радва на силен бизнес с дамско бельо и разкрасителни продукти, докато международният сегмент се е възстановил от големите рестрикции, свързани с Covid-19.

Цената на акциите на гиганта нарасна с около 7% по време на следборсовата търговия.

За трите месеца до 30 април нетната печалба е 76,14 млн. долара, или 93 цента на акция, в сравнение с нетна печалба от 174 млн. долара, или 1,97 долара на акция, година по-рано.

Като се изключат еднократните ефекти, Victoria’s Secret е спечелила по 1,11 долара на акция, над очакваните от анализаторите 84 цента на акция.

Приходите са спаднали с 4,5 на сто до 1,48 млрд. долара, спрямо 1,55 млрд. долара година по-рано. Въпреки това те са изпълнили прогнозата на Wall Street.

Приходите от продажби в търговските обекти, отворени от поне година, са се свили с 8% през тримесечието спрямо същия период на 2021 г. Коригирани спрямо приноса на стимулите от миналата година, тези приходи са спаднали с 3 на сто.

Victoria’s Secret завърши тримесечието с 37% повече запаси спрямо миналата година, което според нея се дължи основно на по-дългото време за транспортиране на стоките и по-високите разходи за продукти, свързани с инфлацията.

За фискалното второ тримесечие Victoria’s Secret очаква да спечели между 95 цента на акция и 1,25 долара на акция на коригирана база. Анализаторите прогнозират 1,19 долара на акция.

Компанията прогнозира, че приходите ѝ от продажби ще спаднат с нисък едноцифрен процент или ще нараснат с нисък едноцифрен процент спрямо година по-рано. Според анализаторите ще има 1,7% ръст по данни на Refinitiv.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:34 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още